AGA valgte Lindorff – Kan spare millioner

Selskapet folk flest kjenner som leverandør av propan til gassgrillen i hagen, AGA, har valgt Lindorff som leverandør av inkassotjenester. AGA var på jakt etter en internasjonal partner i Nord-Europa. Valget falt på Lindorff.

- Det har vært viktig for AGA å finne en samarbeidspartner som er representert i hele vår region og en partner som har en sterk posisjon i alle disse landene. Det nye «Intrum» er i denne sammenheng en sterk samarbeidspartner, sier Kjell M. Sveberg, som er prosesseier for kreditt, kundereskontro og innfordring i AGA Region Nord-Europa.

Han viser til det faktum at svenske Intrum Justitia og norske Lindorff i fjor valgte å slå sammen selskapene for å bli verdens største selskap innen kreditthåndtering. Både Lindorff/Intrum og AGAs virksomhet i Nord-Europa er til stede både i de nordiske land og Baltikum. For Lindorff er det en glede å se at oppbygningen av selskapet tiltrekker seg store, internasjonale partnere.

- Vi er stolte av at AGA har valgt Lindorff, og vi ser frem til å kunne utvikle våre løsninger i samarbeid med dem fremover, til beste for både AGA og øvrige kunder med internasjonal virksomhet, sier administrerende direktør for Nord-Europa i Intrum /Lindorff, Anette Willumsen.

Vil du vite mer om Lindorff som samarbeidspartner på inkasso? Klikk deg inn her.

Mulig å spare millioner

AGA er en del av Linde Group, og AGA Region Europe North tilsvarer Linde Groups virksomhet i Nord-Europa.

- Vi har ikke tallfestet indirekte besparelser som sentralisering, kortere kredittid, reduserte tap, selv om dette er viktige besparelser. De direkte besparelsene av det vi kaller inkassokostnader er beregnet til rundt 50 000 euro per år, sier Sveberg.

Med direkte innsparinger på nærmere en halv million kroner i året, vil andre kostnadsbesparelser fort bidra til at den årlige gevinsten blir flere millioner kroner.

Utgangspunktet for AGA har vært et behov for å få på plass en inkassoløsning som støtter opp om selskapets sentralisering av funksjoner (kundeservice). Et internt Shared Service Center er etablert i Tallinn i Estland, og selskapet legger i hovedsak sin interne oppfølging av inkassosaker der.

- Support fra Intrum mot dette service-senteret har vært viktig for oss, sier Sveberg.

- Sentralisering medfører behov for å harmonisere våre tekniske løsninger og våre brukergrensesnitt mot inkassoselskapet. Samme tekniske løsning (SAP) og samme inkasso-web i alle land er derfor viktig for oss. AGA har fokus på kjernevirksomhet, og har søkt en inkassopartner som effektivt og profesjonelt kan håndtere våre inkassosaker. Inkassoprosessen ønskes i størst mulig grad automatisert, og vi er da avhengige av en profesjonell og seriøs inkassopartner som håndterer våre kunder på en god måte. Vi kjøper ikke bare inkassotjenester, men også kompetanse på inkasso-området, legger han til.

For AGA har integrering mot SAP vært en viktig faktor for valg av Lindorff sin inkassoløsning. Den skreddersydde SAP-løsning Lindorff leverer er en integrert, effektiv, brukervennlig og harmonisert inkassoløsning for hele AGA Region Europe North. Det har også vært viktig at Intrum kan bistå med ressurser (SAP-konsulenter) i den tekniske implementeringen.

 


Om AGA Region Europe North (REN):

AGA REN er en region i The Linde Groups gassdivisjon, og er til stede i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island, Estland, Latvia og Litauen. AGA REN har 1500 ansatte og hadde en omsetning på 815 millioner euro i 2016. Gass fra AGA brukes av mer enn 300 000 kunder i regionen. The Linde Group er en av de ledende aktørene innen levering av industriell gass i verden.

The Linde Group har 64 500 ansatte i mer enn 100 land, der 52 400 er innenfor Lindes gassdivisjon.  Den samlede omsetningen var på 17 milliarder euro i 2016, hvor 14,9 milliarder kom fra gassdivisjonen. Driftsresultatet i gassdivisjonen var på 4,2 milliarder euro. For mer informasjon, se www.linde.com.

Om Lindorff:

Lindorff ble etablert i 1898 og er markedsleder i Norge innen fakturering og betaling, kredittopplysning, låneadministrasjon og porteføljeoppkjøp. En vesentlig del av vår kjernevirksomhet er å finne gode løsninger på betalingsutfordringer. Lindorff har ca 650 medarbeidere, fordelt på kontorer i Oslo, Røyken og Trondheim. Lindorff i Norge er datterselskap av Intrum (Intrum Justitia AB).

Lindorff og Intrum Justitia slo seg sammen 27. juni 2017 og ble til Intrum. Selskapet er nå bransjens ledende leverandør av tjenester innen kredittadministrasjon. Selskapet er til stede i 24 europeiske land, der 8000 medarbeidere jobber for å fremme en sunn økonomi. I 2017 hadde Intrum en proforma inntekt over 12 måneder på SEK 12,2 milliarder. Selskapet har hovedkontor i Stockholm, Sverige og er notert på Nasdaq Stockholm.

For mer informasjon, besøk www.intrum.com eller www.lindorff.com.