Illustrasjonsbilde kurs inkassosakens gang hos Lindorff

Slik sikrer du at bedriften din får inn pengene

Hvordan går du frem når kunden din ikke betaler? For at prosessen skal være riktig og mest mulig effektiv er det en del lover og rutiner du må kjenne til. Vi i Lindorff kan hjelpe deg med å komme i gang gjennom kurs og rådgivning.

Måten en ubetalt faktura blir fulgt opp på har mye å si for hvor lang tid det tar å få inn pengene. Inkasso er ferskvare – Jo fortere du kommer i gang, jo mer sannsynlig er det at du får betalt. Enten bedriften din bruker et inkassobyrå, eller om du følger opp sakene selv, er det lurt å vite hva som skjer når en sak går til inkasso. Det kan også være vanskelig å gjøre dette på en god måte som gjør at man ikke mister kundeforholdet. Her kan du se hvordan vi tar vare på dine kunder i inkassoprosessen.

Trenger din bedrift hjelp med håndtering av inkasso? Les mer om våre inkassoløsninger her.

Økt innsikt gir deg rett og slett muligheten til å kommunisere bedre med kundene din. Hvis du ikke kjenner til inkassoprosessen, altså det som skjer etter at du har sendt fra deg saken til for eksempel Lindorff, er det vanskeligere å forklare hvorfor det lønner seg å betale så fort som mulig. e, sier Geir Gregersen, advokat i Lindorff. Det finnes mange som jobber med ubetalte krav som ikke er klar over når det er hensiktsmessig å sende saken til inkasso, eller i hvilke tilfeller de ikke kan gjøre det.

  • For eksempel kan ikke et inkassobyrå gå videre med en sak som er omtvistet. Likevel er det mange som prøver å sende omtvistede saker til inkasso, forteller Geir.

Vanlige spørsmål om inkasso

Etter over 17 år som advokat og kursholder har han fått spørsmål fra mange kunder som jobber i veldig ulike bransjer. Likevel er det mange av de samme spørsmålene som går igjen:

  • Hva gjør du når kunden er uenig i kravet ditt?
  • Når bør saken sendes til inkasso?
  • Når skal en sak sendes til forliksrådet, namsmannen eller til begjæring av konkurs?
  • Når foreldes kravet?
  • Hva skjer hvis du har sendt til feil adresse - hvem har ansvaret for at posten kommer frem?

Kan du svaret på disse spørsmålene sparer du både deg selv og kunden din for mye tid og ekstra jobb. I tillegg har det stor betydning for at saken løser seg og at pengene kommer inn fortere.

 Ønsker du mer innsikt i hvordan din bedrift bør håndtere inkasso?

Vi har satt sammen et kurs for deg som jobber med å håndtere krav. Kurset er laget for alle som håndterer pengekrav, enten du jobber i en kredittavdeling eller har eget firma. Kurset passer både for deg som er ny i stillingen, eller som ønsker å friske opp gamle kunnskaper.

 

LES MER OG MELD DEG PÅ HER

 

Advokat Geir Gregersen Lindorff

Geir Gregersen leder kurset Inkassosakens gang