Sammen finner vi en løsning

Noen synes også at det kan være både krevende og litt skummelt å ringe oss etter at de har fått et brev eller en telefon fra oss. Det er det ingen grunn til – vi er her for å hjelpe deg.
Det er det ingen grunn til – vi er her for å hjelpe deg.

Vi løser saker sammen
 To av ti ubetalte fakturaer forblir ubetalt selv etter 3 måneder.  I disse tilfellene er det ofte slik at personen skylder penger til mange  ulike kreditorer. Men de fleste sakene løses etter en samtalen.  

“Mange er ganske åpne om livssituasjonen de er i  med oss over telefonen, og det tydelig en lettelse for dem å kunne fortelle noen om problemene sine. Gjeldsproblemer kan det være vanskelige, og det er et tabu for mange å snakke med venner og slektninger om dette.  Det er lettere å snakke med oss og få forklart hvordan de kan løse saken raskest mulig. Sammen finner vi en løsning,” forteller Mari.  

“Vi starter samtalene  med å spørre hvordan  deres nåværende situasjon er.  Skilsmisse, sykdom og tap av inntekt er vanlige årsaker til at folk får betalingsproblemer. eskalerer.  

Når de har identifisert kundens situasjon, tilbyr de vanligvis en realistisk nedbetalingsplan. Naturligvis er det situasjoner hvor kunden ikke er villig til å oppfylle sine forpliktelser, og de samtalene avsluttes raskt. Men med de fleste av kundene, når de en god løsning med bare en telefonsamtale.

Møt våre ansatte

“Et formål med inkassosamtalene er å forklare hva konsekvensene er hvis fakturaene ikke blir betalt, og hvordan personen kan få en betalingsanmerkning,” sier Kim.  “Dette er spesielt viktig når det gjelder unge mennesker, ettersom de ikke har den nødvendige livserfaringen til å fullt ut forstå konsekvensene av sine handlinger. Det virker som om mange tenker at “ting vil ordne seg”, og det er vår jobb å fortelle dem at de ikke vil det.”

Vi forstår kunden
Hvis kunden har en betydelig mengde utbetalt gjeld, er det ikke sikkert at det er andre løsninger enn å omstrukturere gjelden eller å avtale en nedbetalingsplan med månedlige avdrag. I de tilfellene er det viktig å sørge for at planen er realistisk fra kundens perspektiv.

Noen ganger er problemet for stort til at det kan løses med en gang, og i de tilfellene er det kanskje enda viktigere at kunden har en positiv opplevelse av samtalen. Dette betyr at de vil ha en mer positiv holdning neste gang vi kontakter dem. forklarer Kim og Mari . Begge legger vekt på at kunden alltid blir tilnærmet med respekt og basert på deres situasjon.