Inkasso

Lindorff tilbyr tilpassede løsninger for inkasso som ivaretar både din bedrift og kundene dine.

Inkasso er i utgangspunktet noe bedrifter gjør for å drive inn gjeld og fordringer, men det store problemet er å kunne gjøre dette uten å miste kundeforholdet. Vi vet hvordan og hjelper deg gjerne.

Inkasso

Du ønsker selvsagt å få inn utestående beløp og redusere tapene, men om det gjøres på en måte som skremmer kundene vil det gå ut over fremtidig inntjening.

Lindorff har gjennom 120 år spesialisert seg på å skreddersy inkassotjenester etter hvem personen som skylder penger er og hvilken oppfølging han trenger. Vi har satt opp mer enn 100 ulike løp som gjør det mulig å spesialtilpasse innfordringsprosessen slik at du får betalt uten at din kunde føler seg dårlig behandlet.

Hvorfor bruke et proffesjonelt inkassobyrå?

Det er mange grunner til å velge Lindorff, noen mer innlysende enn andre:

 • Få inn flere utestående beløp – raskere! - Folk skjønner at det er alvor når de får en henvendelse fra oss
 • Økt kundelojalitet – Vi vet hvordan vi skal snakke med folk som skylder penger og hvordan vi skal legge til rette for at kundeforholdet skal fortsette etter inkassosaken
 • Tidsbruk - Du kan jobbe mer med det DU er god på – i stedet for å bruke tid på å ringe å mase og utforme purringer og inkassovarsler
 • Compliance - Vi er alltid oppdatert på lover og regler
 • Oversikt – Gjennom våre brukervennlige løsninger får dere full oversikt og status over alle saker til behandling
 • Erfaring – Vi begynte i 1898 og har lært litt på veien

Hvis du ønsker å få en profesjonell inkassopartner tar du kontakt via dette skjemaet.

Hvordan fungerer inkasso?

Å kreve inn forfalte pengekrav kan være en omstendelig prosess, og det er viktig at det gjøres korrekt. Inkassoprosessen inneholder en lang rekke steg og involverer en rekke instanser om det går så langt. Av og til kan det være nok med en SMS, mens andre ganger må namsmann og rettsvesen involveres. Det vi synes er viktig å få frem er at inkasso er ferskvare – Jo fortere du kommer i gang, jo mer sannsynlig er det at du får betalt.
Les mer om inkassoprosessen her

Hvilke lover og regler er involvert?
Compliance er et av de viktigste argumentene for å bruke en profesjonell samarbeidspartner på fordringsadministrasjon. Du har ikke råd til å tabbe deg ut på legaliteter og med Lindorff er du trygg på at alle de formelle kravene blir fulgt. Det gjelder ikke bare inkassoloven, men også tvisteloven, GDPR, forsinkelsesrenteloven og andre relaterte lover.

Les mer om våre juridiske tjenester

Hva koster inkasso?
Vi skulle gjerne ha gitt en standardpris, men vi er opptatt av å skreddersy løsninger for din bedrift. Ta kontakt så kan vi se hva som passer deg og din bedrift.

Det vi kan si er at eventuelle rettslige prosesser og om saken ender opp med et forlik der den som skylder penger ikke må betale hele beløpet. Disse rettslige prosessene er Lindorff eksperter på og tilbyr rådgivning i. 

Inkasso i utlandet

Har du kunder i utlandet eller norske kunder som flytter eller stikker av utenlands uten å gjøre opp for seg? Lindorff har et stort internasjonalt nettverk og dyptgående kunnskap til lover og regler på tvers av landegrensene.

Internasjonal inkasso dreier seg om inndriving av pengekrav i utlandet. Lindorff har en svært effektiv internasjonal avdeling som løser saker gjennom en kombinasjon av gode kontakter, dyktige ”detektiver” og kunnskap om lokale og internasjonale lover og reguleringer.

Ta kontakt i dag om du trenger hjelp med internasjonal inkasso

Utfordringen med internasjonal inkasso
Stadig flere nordmenn flytter til utlandet og næringslivet eksporterer stadig mer. Det gjør også at stadig flere regninger blir sendt ut av landet uten å bli betalt. Det å kreve inn penger i utlandet har flere utfordrende problemstillinger:

 • Lokalt lovverk og andre reguleringer enn du er vant til
 • Språkproblemer gjør det vanskelig å finne mennesker og samarbeide med eventuelle partnere
 • Kulturforskjeller som kan slite på nervene til pragmatiske nordmenn.
 • Internasjonale regler og konvensjoner du må være oppdatert på for å lykkes

I enkelte saker handler det også om å finne ut hvilket land den som skylder pengene befinner seg i og den detektiv-jobben krever erfaring. Spesielt om vedkommende ikke ønsker å bli funnet

Les også: Forfølger krav for 2,2 milliarder mot utlandet

Hvordan oppnår vi 95% løsningsgrad på inkasso til utlandet?
Vi er veldig stolte av hvor mange saker vi klarer å løse på vegne av kundene våre. Løsningsgraden er på 95% på B2B og 75% på B2C (Business to Consumer). De gode løsningsgradene kommer ikke av seg selv, men er et resultat av kompetanse- og relasjonsbygging over tid. Det har skapt et levende fagmiljø som er veldig flinke til å finne folk og få dem til å betale uansett hvor de er.

 • Språkkompetanse: Vi snakker 27 språk.
 • Flere internasjonale nettverk: Vi er med i 4 nettverk, noe som sammen med våre uavhengige samarbeidspartnere sikrer oss dobbeltdekning i flere land.
  - LIC (League International for Creditors) 
  - FENCA (Federation of European National Collection Associations)
  - ALQ (American Lawyers Company - Quarterly law list)
  - VIRKE (NIF) (Hvert lands nasjonale inkasso-organisasjoner )
 • Kulturforståelse: Lokale samarbeidspartnere sikrer at vi forstår kulturen og ikke gjør noen typiske tabber som ? Hva hadde dere tenkt å skrive her?
 • Internasjonal compliance: Useriøse partnere ville sette vårt og våre klienters rykte på spill, derfor velger vi alltid partnere med høye krav til etikk og med alt av compliance i orden.
 • Erfaring med internasjonale konvensjoner. Det finnes en del avtaler mellom land og organisasjoner om hvordan innfordring skal gjøres mellom landene. Dette kalles konvensjoner (Lugano-konvensjonen, 1965-konvensjonen m.fl.), kjennskap og erfaring med disse er ofte avgjørende for å løse inkasso i utlandet

Det er selvsagt forskjeller mellom ulike land. Vi klarer ikke å få samme løsningsgrad i Afghanistan som i Tyskland.

Hvordan jobber vi med internasjonal inkasso?
Årsaken til at Lindorff lykkes er at vi tilpasser inkassoløpet etter hvem vi krever penger fra. Målet er jo at du skal få pengene uten at kunden blir sur, slakter deg på sosiale medier og aldri kjøper igjen. Vi vil ha fornøyde folk på begge sider av bordet.

Det er likevel noen faste steg og prosesser som gås igjennom når vi krever inn gjeld fra utlandet:

1. Ny sak til Internasjonal inkasso

 • Vurdere land, språk, historikk, sikkerheter, jurisdiksjon, kravets størrelse
 • Starte opp saken

2. Sende til agent (samarbeidspartner) / Sikre det rettslige i Norge

 • Verdier i Norge?
 • Sikre med dom?
 • Sende direkte til agent eller ta de første grepene fra Norge?

3.Agent starter opp saken

 • Utenrettslig pågang (Prøver å få betalt uten å involvere rettssystemet)
 • Rammebetingelser
 • Anbefaling fra agent

4. Minnelig løsning eller rettslig i utlandet

 • Anbefaling til kunde
 • Innhente og eventuelt oversette dokumentasjon
 • Kost/nytte vurdering: Er det verdt å gå videre?

5. Avslutte eller overvåke?

 • Om vi ikke får inn pengene vurderer vi om saken bør avsluttes eller om det er verdt å sette den på overvåking i tilfelle situasjonen til den som skylder penger endrer seg 
 • Anbefaling til kunde

Dette er selvsagt en forenkling, og om du har videre spørsmål må du gjerne ta kontakt med oss.

Hva koster en internasjonal inkassosak?
Vi skulle gjerne ha gitt en standardpris, men den finnes ikke. Prisen avhenger av land, jurisdiksjon, kravets størrelse og en rekke andre faktorer. Vi må rett og slett ha den konkrete saken for å kunne gi riktig pris. 

Det vi kan si er at vi har lav kostnad per innfordret krone.

Selg din portefølje

Salg av porteføljen er et alternativ til inkasso som gir umiddelbar likviditet og redusert risiko.

Denne tjenesten forvaltes av Lindorff Capital. Lindorff Capital har konsesjon for kjøp av alle typer porteføljer, inkludert finanskrav.

Slik fungerer det:

 • Kjøpesummen fastsettes gjennom en grundig analyse av porteføljen og forventede fremtidige innbetalinger
 • Lindorff Capital kan kjøpe fordringer både før og etter forfall. De fleste av våre kunder velger å selge fordringene etter at de er misligholdt eller vente til de er avskrevne, enten gjennom løpende salg eller som et engangssalg
 • Lindorff Capital kjøper ikke enkeltkrav

Ler mer om kjøp av portefølje.


Lurer du på om inkasso er tingen for din bedrift?

Vi tar gjerne en uforpliktende prat.