Inkasso

Lindorff tilbyr tilpassede løsninger for inkasso som ivaretar både din bedrift og kundene dine.

Inkasso gjør det enklere å få gode økonomiske rutiner

Mange forbinder inkasso med få inn penger fra kunder som ellers ikke hadde betalt. I realiteten gir inkasso bedriften din flere økonomiske fordeler enn å unngå tap.

Inkasso øker sannsynligheten for at kunden din prioriterer å betale fakturaen fra nettopp din bedrift, og at fakturaen blir betalt raskere. Inkasso er med andre ord et effektivt virkemiddel for å redusere kredittiden. Dette fører igjen til bedre likviditet.

Lindorff har gjennom 120 år spesialisert seg på å skreddersy inkassotjenester etter hvem personen som skylder penger er og hvilken oppfølging han trenger. Vi har satt opp mer enn 100 ulike løp som gjør det mulig å spesialtilpasse innfordringsprosessen slik at du får betalt uten at din kunde føler seg dårlig behandlet.

Hvorfor bruke et profesjonelt inkassobyrå?

Det er mange grunner til å velge Lindorff, noen mer innlysende enn andre:

  • Få inn flere utestående beløp – raskere! - Folk skjønner at det er alvor når de får en henvendelse fra oss
  • Økt kundelojalitet – Vi vet hvordan vi skal snakke med folk som skylder penger og hvordan vi skal legge til rette for at kundeforholdet skal fortsette etter inkassosaken
  • Tidsbruk - Du kan jobbe mer med det DU er god på – i stedet for å bruke tid på å ringe å mase og utforme purringer og inkassovarsler
  • Compliance - Vi er alltid oppdatert på lover og regler
  • Oversikt – Gjennom våre brukervennlige løsninger får dere full oversikt og status over alle saker til behandling
  • Erfaring – Vi begynte i 1898 og har lært litt på veien

Hvis du ønsker å få en profesjonell inkassopartner tar du kontakt via dette skjemaet.

Hvordan fungerer inkasso?

Å kreve inn forfalte pengekrav kan være en omstendelig prosess, og det er viktig at det gjøres korrekt. Inkassoprosessen inneholder en lang rekke steg og involverer en rekke instanser om det går så langt. Av og til kan det være nok med en SMS, mens andre ganger må namsmann og rettsvesen involveres. Det vi synes er viktig å få frem er at inkasso er ferskvare – Jo fortere du kommer i gang, jo mer sannsynlig er det at du får betalt.
Les mer om inkassoprosessen her

Hvilke lover og regler er involvert?
Compliance er et av de viktigste argumentene for å bruke en profesjonell samarbeidspartner på fordringsadministrasjon. Du har ikke råd til å tabbe deg ut på legaliteter og med Lindorff er du trygg på at alle de formelle kravene blir fulgt. Det gjelder ikke bare inkassoloven, men også tvisteloven, GDPR, forsinkelsesrenteloven og andre relaterte lover.

Les mer om våre juridiske tjenester

Hva koster inkasso?
Du kan velge mellom flere løsninger på inkasso, avhengig av behovet til din bedrift. Vi kan også skreddersy løsninger. Ta kontakt så kan vi se hva som passer deg og din bedrift.


Inkasso i utlandet

Har du kunder i utlandet eller norske kunder som flytter eller stikker av utenlands uten å gjøre opp for seg? Lindorff har et stort internasjonalt nettverk og dyptgående kunnskap til lover og regler på tvers av landegrensene. 


Selg din portefølje

Salg av porteføljen er et alternativ til inkasso som gir umiddelbar likviditet og redusert risiko.

Denne tjenesten forvaltes av Lindorff Capital. Lindorff Capital har konsesjon for kjøp av alle typer porteføljer, inkludert finanskrav.

Slik fungerer det:

  • Kjøpesummen fastsettes gjennom en grundig analyse av porteføljen og forventede fremtidige innbetalinger
  • Lindorff Capital kan kjøpe fordringer både før og etter forfall. De fleste av våre kunder velger å selge fordringene etter at de er misligholdt eller vente til de er avskrevne, enten gjennom løpende salg eller som et engangssalg
  • Lindorff Capital kjøper ikke enkeltkrav

Lurer du på om inkasso er tingen for din bedrift?

Vi tar gjerne en uforpliktende prat.