Vi er her for å hjelpe

Vi er her for å hjelpe

Mange vegrer seg for å ta kontakt med Lindorffs kundesenter, men det er faktisk det beste man kan gjøre når man har fått en inkassosak og sliter med å betale. Se hvordan vi jobber med kundeservice ut mot de som skylder penger.

Hvis du sliter med at ubetalte regninger går til inkasso er det ikke alene. I fjor var det nesten åtte millioner inkassosaker, og det er en økning på tre millioner fra 2010.

Men mange av disse kunne ha fått et mer positivt utfall gjennom kontakt med Lindorffs kundesenter. Der forsøker man finne en løsning når de som skylder penger tar kontakt.

- Jeg tror det er mange som tenker at vi er den store stygge ulven som skal komme for å ta skattepengene, bilen eller huset. Det finnes nok mange som er litt redde for å ta kontakt med oss, sier Janina som er saksbehandler i Lindorff.

- Men sånn er det absolutt ikke. Vi er her for å hjelpe folk, legger hun til.

 

Positive tilbakemeldinger

For mytene om inkasso er mange, og på Lindorffs kundesenter får man stadig tilbakemeldinger om at det som skulle til for å finne en løsning var å ta kontakt.

- Vi jobber jo i et serviceyrke, selv om det nok ikke er det man tenker på når man hører om inkasso. Vår jobb er å hjelpe til at de som skylder penger får en løsning som de klarer å betjene, sier Camilla, teamleder.

- Den viktigste jobben vi gjør er å være talsrør for de som tar kontakt. Når de ringer oss forsøker vi å løse saken sammen, legger Thomas, saksbehandler, til.

Veien videre

Men likevel vegrer mange seg for å ta kontakt, uten å vite at kundesenteret jobber med å finne løsninger for de som har havnet i trøbbel. Både Camilla, Janina, Thomas og de andre på kundesenteret sitter klare for å hjelpe deg. Motivasjonen for å finne en løsning er stor.

- Det mest givende med jobben vi gjør er å høre at den som sitter i andre enden av telefonen takke oss for at de ser en vei videre, sier Janina.

- En bra dag er en dag da jeg går hjem og føler at jeg har hjulpet mange i en vanskelig situasjon. Det er jo det vi er her for, legger Camilla til.