5 tips til en smart julehandel i siste liten

Er du en av dem som handler julegaver i siste liten? Det kan fort bli dyrt. Vi gir deg som er litt sent ute 5 tips til en smart julehandel.

Selvfølgelig vil man gi familie og venner fine gaver til jul, nettopp derfor kan det være lurt å ha en plan før man kaster seg ut i juleshoppingen – særlig hvis du er ute i siste liten.

Her er noen tips til en økonomisk julehandel i siste liten:

  1. Sett opp et budsjett for julehandelen. Det viktigste er å planlegge pengebruken for julen etter hva du faktisk har råd til. Sett opp et shoppingbudsjett. Husk at du også skal betale for de regningene som kommer i januar. For mange er januar den tøffeste måneden i året økonomisk. 600.000 sliter med regningene etter julegaveshopping
  2. Avtal max beløp. Avtal med venner og familie hvor mye dere synes det er greit å bruke på hverandre
  3. Spleis på en opplevelse med vennegjengen, familien eller kjæresten. Istedenfor å gi gave til hele vennegjengen kan man gå sammen og spleise på en opplevelse som en konsert, middag eller kanskje en reise.
  4. Alternativ til gaver. Donasjoner til frivillige organisasjoner er et positivt og bærekraftig alternativ til julegaver. Man kan også tenke gjenbruk. Kanskje finner du sportsutstyr eller merkeklær til en billig penger. Sjekk ut Barnas Fretex og Like bra brukt i regi av FINN.no.
  5. Ta kontakt. Det viktigste er å ikke bruke mer enn man kan betale for. Får du betalingsvansker er det viktig å ta kontakt med leverandør eller inkassoselskap så raskt som mulig, slik at vi sammen kan finne en løsning.
Er du ute i siste liten med julehandelen?