Slik får du en økonomisk sunn start på året

For mange er januar den tøffeste måneden. Det er da man merker at julen kanskje kostet litt mer enn man egentlig hadde planlagt. Vi gir deg 5 tips til hvordan du kan få en økonomisk sunn start på året.

Har man brukt kredittkortet litt mer enn planlagt kan denne regningen være litt større enn forventet. I tillegg kommer de store regningene som for eksempel NRK-lisens og forsikringsavtaler.

Det kan også virke fristende å bruke kredittkort eller ta opp forbrukslån når man er manko på penger. Men det er viktig å huske på at slike løsninger vil i de aller fleste tilfellene fører til at hverdagen blir enda dyrere, spesielt i lengden. Husk at pengene skal betales tilbake – med renter i tillegg.

Har du fått inkassovarsel? Dette bør du gjøre

Delingsøkonomien kan spe på lommeboka
Oppblomstringen av apper som for eksempel Tise og Sphock legger til rette for at man enkelt kan tjene noen kroner ekstra til lommeboken. Hvis du skal reise bort en helg eller skal hjem til foreldre på juleferie kan du leie ut rommet ditt mens du er borte. Eller du kan skaffe deg ekstrainntekt ved å registre deg på FINN småjobber. Vær oppmerksom på skatteregler og grensen for hvor mye du kan tjene ved siden av.

5 tips til en sunn start på året:

  1. Sett opp budsjett. Da er et enklere å få oversikt over hva du faktisk bruker i løpet av en måned og hvor du eventuell kan spare inn noen kroner.
  2. Internett florerer av tjenester hvor du kan både bytte inn ting du ikke trenger, og få ting – helt gratis.
  3. Trenger du sårt nye klær eller har du knust skjermen på telefonen? Stadig flere butikker tilbyr en form for panteordning der du får avslag på varen du skal kjøpe, om du bytter den inn med ditt gamle.
  4. For de aller fleste studenter er det bolig som er den største utgiften. Selv om man har funnet seg et sted og bo kan det være lurt å ha et øye på leiemarkedet utover høsten og vinteren – kanskje dukker det opp et billigere alternativ. 
  5. Betal alltid regningene dine ved forfall for å unngå purregebyr og inkasso. Skulle du likevel få en faktura til inkasso er det viktig at du tar direkte kontakt med inkassobyrået eller kreditor så fort som mulig for å løse saken din. 

 

Har du fått et brev fra oss? Fortvil ikke. Logg deg inn på vår selvbetjeningsportal og få oversikt over saken din. Har du spørsmål? Ta kontakt med oss så ser vi på saken din sammen.

Vi gir deg 5 tips til en økonomisk sunn start på 2018

Har du planer om at 2018 skal bli et sunt år? Her er våre tips til en økonomisk sunn start på året.