Tilbake til hverdagen med god økonomi

Sommeren går mot slutten og hverdagen innhenter oss på ulike måter. Mange merker at sommerferien kanskje ble litt dyrere enn forventet og det kan være litt tungt å komme tilbake til hverdagen etter ferien. Kanskje vet du ikke helt hvordan du skal få hodet over vannet igjen?

Her er noen tips til hvordan du kan gå høsten i møte med en oversiktlig økonomi:


• Få oversikt. De fleste nettbanker gir deg mulighet til å få et slags oversiktspanel for hva du bruker penger på. Dette er en fin mulighet til å sjekke om du prioriterer pengene dine riktig og hva du kanskje bruker unødvendig mye penger på. Har du en sak hos oss? Logg inn på vår selvbetjeningsportal og få oversikt. 


• Prioriter gjeld. Har du dyr gjeld, som for eksempel forbrukslån, betaling for forbruksvarer du har kjøpt på avbetaling, eller kredittkortgjeld, er dette noe du alltid bør prioritere å nedbetale. Hvis du skal klare å bli gjeldfri raskere er det viktig at du prioriterer å betale ned istedenfor å bruke pengene på andre ting.


• Selg det du ikke trenger og kjøp brukt. Gjør en sjau i skuffer og skap. Alle har noe de ikke trenger lenger, og her er det penger å tjene. Vil du ha noe nytt er det lurt å sjekke bruktmarkedet først. Det er masse penger å spare på å kjøpe sykkelen, sofaen eller utemøblene brukt.


• Lag sport i å følge budsjett. Dette er kanskje det tipset som både er det kjedeligste, men også det som funker i lengden. Da er det enklere å få oversikt over hva du faktisk bruker i løpet av en måned og hvor du eventuelt kan spare inn noen kroner. Når budsjettet er satt opp begynner den virkelige utfordringen: å følge budsjettet.

 

Vi hjelper deg gjerne med saken din. Ta kontakt med oss her.

Mange merker at sommerferien kanskje ble litt dyrere enn forventet og det kan være litt tungt å komme tilbake til hverdagen etter ferien.

Kanskje ble sommerferien litt dyrere enn forventet? Det kan være litt tungt å komme tilbake til hverdagen, men med noen grep kan du få økonomien på rett vei igjen.