6 rimelige måter å få feriefølelse på

6 rimelige måter å få feriefølelse på

Når sommeren kommer er det mange av oss som vil på ferie. Men om det er litt tynt i lommeboka kan det å bo på dyre hoteller og betale masse for en reise, gjøre deg mer stresset enn avslappet. Heldigvis finnes det rimelige måter å få feriefølelse på, uten å gå av seg skoene helt.

Les også: Slik prepper du kontoen før sommeren

  1. Oppdag byen med bysykkel: Mange av de store byene i Norge har bysykler til gode priser. Og det er deilig å suse rundt i byen på en fin sommerdag, og kanskje utforske andre bydeler?
  2. Allemannsretten: Det er lov å campe overalt. Har du telt eller sovepose og føler deg trygg utendørs, kan du få noen fine netter ute på høyfjell, ved sjøen eller i skogen. 
  3. Dra på hyttetur: Om det frister med fjelltur, men du helst vil sove inne, er DNT sine hytter åpne for alle. En ubetjent hytte koster mellom 100 og 250 kr for overnatting, en perfekt mulighet til å få litt frisk luft på dagtid og en god seng når kvelden kommer.
  4. Én dag på hotell i egen by. Har du noen kroner til overs, kan du kanskje koste på deg en dag på hotell i egen by bare for moro. Hvis du har rundt 1000-1500 kroner og vil ha en rask følelse av å bli skjemt bort, er dette en morsom måte å gjøre det på, uten flybillett og andre uforutsette kostnader. Og hotellfrokosten kan ofte gi en ekstra luksusfølelse.
  5. Ha det gøy utendørs: Om du har mye energi til overs, men ikke råd til treningssenter, er sommeren perfekt til å trene med parkutstyret som er å finne i rundt i Norge. I tillegg til treningsutstyr kan man jo også finne frem til både fotballbaner og volleyballnett i mange byer i landet. Samle noen venner og bruk kroppen!
  6. Delta på eventer: Om det blir en regnfull sommer kan det være vanskelig å finne noe å gjøre. Heldigvis kan du Sjekke ut Meetup for eventer som passer din interesse der du bor. Det finnes også mange quizer på utesteder i byer som Bergen, og spillekvelder på steder som Outland i Oslo, hvis det skulle falle i smak.
Å dra på telttur i norske naturen kan være et billig og hyggelig ferie alternativ.
Å dra på telttur i norsk natur er både billig og kjekt.

Vil du ha flere tips til bedre økonomi i sommer?