De klassiske feilene du gjør på ferie

De klassiske feilene du gjør på ferie

Er du en av dem som skal på ferie, men har lett for å glemme viktige ting hjemme? Da er du ikke alene. Dette er de klassiske brølerne vi går på når hodet er i feriemodus.

Det sies at det finnes to typer reisende: de som planlegger i forkant og de som slenger alt i kofferten rett før de skal ut døren. Uavhengig av hvilken reisende du er, kan det være lett å gå på en av disse smellene:

  1. Du har glemt å planlegge i forkant: En klassisk feil er å undervurdere fordelen med å faktisk planlegge før en reise. Det kan være fort gjort å glemme ting som reisedokumenter eller reiseforsikring om du er litt stressa før avreise. Da får du garantert en enda mer stressende situasjon på flyplassen. Heldigvis lever vi i en digital verden hvor du kan ha alt dette på telefonen. De fleste flyselskaper og forsikringsselskap har apper hvor du enkelt får oversikt så det kan være lurt å laste ned dette på forhånd. I tillegg er det lurt å sjekke at du har ordnet opp i alle regninger før du tar ferie.

  2. Du bruker for mye penger på flyplassen: De fleste av oss glad i å slå på stortromma når vi er på ferie, og da er det fort gjort å svi masse penger på flyplassen -  før du i det hele tatt er kommet til reisemålet. Flyplassparkering, i tillegg til mat og drikke utgjør fort en stor sum. Kanskje er du også en av dem som lett bruker en tusenlapp på taxfree’en uten å blunke? Et smart tips til å spare litt penger er å pakke en tom drikkeflaske i håndbagasjen som kan fylles etter sikkerhetskontrollen. Vil du spare enda mer, kan du også ta med deg matpakke for å unngå dyr flyplassmat. Du bør også sjekke om det er billigere å reise kollektivt istedenfor å ta bilen.  

  3. Du tar med deg for mye: Noen er eksperter på å pakke lett, mens andre sliter med å unngå overvekt. Vanligvis ender folk opp med å kun bruke en tredjedel av de plaggene som ble slengt i kofferten. Det kommer sjelden som en overraskelse at du ikke fikk bruk for fem shortser når du kommer frem, selv om det føltest som et veldig smart valg når du pakket hjemme. Ta med anvendelige plagg som gjerne kan brukes på dagtid og dresses opp på kveldstid. Det er også lurt å ta med sko som fungerer til flere antrekk.  

  4. Du kjøper det samme hver gang: Du kjøper det samme hver gang fordi du tror alt er billigere i utlandet. Den harde sannheten er at butikken ved stranden vet å ta seg betalt av turister som glemmer strandhåndkle og snorkle-utstyret hjemme. Det samme gjelder hvis du legger igjen alle toalettsakene i badehyllen. Det går fort en del penger når du kjøper ting som solkrem, balsam og andre kremer på feriedestinasjonen. Tenk gjennom om du allerede har ting liggende hjemme og ta med det du vet du får bruk for. Du kan også kjøpe et sett med småflasker og fylle på med favorittproduktene dine.

  5. Du glemmer noe du virkelig må ha: Du går på en kjempetabbe og glemmer de gode sneakersene hjemme. Det betyr gnagsår og en vond start på en ferien. Husk dermed alltid å pakke gode sko selv om du kanskje syns hælene passer til flere antrekk. I tillegg er det kjipt å legge igjen solbrillene hjemme om du skal på solferie. Mysing og hodepine på ferien er slitsomt. Og selvfølgelig - glem ikke penger, pass og mobil.
PAKK SMART: Du kan spare både tid og penger i tillegg til å unngå unødvendig stress.
PAKK SMART: Du kan spare både tid og penger i tillegg til å unngå unødvendig stress.