Slik prepper du kontoen før sommeren

Slik prepper du kontoen før sommeren

Selv om du tar ferie, betyr det ikke at alt annet også gjør det. Her finner du 3 tips til hvordan du unngår en ubehagelig start på hverdagen etter sommerferien.

Du er ikke alene om å legge regningene i en skuff fordi du har tenkt å betale de senere. Det kjipe er at det er fort gjort å la det gå i glemmeboken og desto kjipere er det om du glemmer regningene før en lang ferie. Hvis du ordner opp i regningsskuffen nå, er du sikker på at du har orden i sysakene før feriestart. Her er en liten sjekkliste du bør gå gjennom i nettbanken din før du drar på ferie

1. Legg regninger til betaling
Det kanskje enkleste tipset er å legge regningene i skuffen til betaling i nettbanken. Før du drar på ferie bør du ta en gjennomgang av regninger som har kommet i postkassen og/eller i nettbanken. Hvis du kan, betal de med en gang, eller legg de til forfall. For eksempel kommer NRK-lisensen to ganger i året og nå kommer årets andre regning snart. Nærmere bestemt 31. juli.

Bonus tips: Opprett en egen regningskonto. Når du har opprettet en regningskonto er det lurt å skaffe seg en oversikt over hvilke faste utgifter du har hver måned. Ta med alt fra strømregninger, treningsmedlemskap, forsikringer, husleie, lån o.l. Når du får lønn overfører du det beløpet til regningskontoen. Har du mulighet kan du overføre litt ekstra slik at du kan bygge deg opp en buffer for uforutsette regninger.

Les også: Slik gir du økonomien din en ryddesjau.

2. Bruk avtalegiro
Bruk av avtalegiro er en smart måte å sørge for at regninger blir betalt automatisk. Hvis du syns KID-nummer er forferdelig slitsomt, bør du sette opp avtalegiro i nettbanken - så unngår du hodebryet. På denne måten slipper du også eventuelle purregebyrer, som fort utgjør en del kroner i løpet av et år om du er av den distré typen. Du kan også betale regningen med noen få klikk hvis du bruker den nye tjenesten til Vipps – Vipps regninger.

3. Frys abonnement
Hvis det er mulig bør du fryse abonnement som du ikke får bruk for når du er på ferie. Ved å fryse abonnement som treningsstudio, aviser og matkasse på døren, kan du spare noen kroner over sommermånedene. Abonnementene kan startes igjen til høsten.

Når du har fått organisert regningsskuffen og betalt, kan du ta ferie med god samvittighet.

 


Vil du ha flere tips til god økonomi?