Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

Trenger økonomien din en ryddesjau?

Mange nordmenn har tradisjon for å ta en skikkelig vårrengjøring hjemme. Da ryddes og vaskes det i skuffer og skap. Flere burde ta en ryddesjau i privatøkonomien. Her er 7 tips til hvordan du kan få en ryddig økonomi.

  1. Få oversikt. De fleste nettbanker gir deg mulighet til å få et slags oversiktspanel for hva du bruker penger på. Dette er en fin mulighet til å sjekke om du prioriterer pengene dine riktig og hva du kanskje bruker unødvendig mye penger på.
  2. Opprett en egen regningskonto. Når du har opprettet en regningskonto bør du skaffe deg en oversikt over hvilke faste utgifter du har hver måned. Ta med alt fra strømregninger, treningsmedlemskap, forsikringer, husleie, lån o.l. Når du får lønn overfører du det beløpet til regningskontoen. Har du mulighet bør du overføre litt ekstra slik at du kan bygge deg opp en buffer for uforutsette regninger.
  3. Benytt deg av autotrekk, og betal alltid regningene dine ved forfall for å unngå purregebyr og inkasso.
  4. Lag sport i å følge budsjett. Dette er kanskje det tipset som både er det kjedeligste, men også det som funker i lengden. Da er et enklere å få oversikt over hva du faktisk bruker i løpet av en måned og hvor du eventuelt kan spare inn noen kroner.
  5. Betal ned gjeld. Det kan bli dyrt i lengden om du ikke betaler ned, men hvis det kniper kan du kontakte de du skylder penger og høre om dere kan komme frem til en avtale. Skulle du likevel få et inkassovarsel er det viktig at du tar det på alvor. Betal ned hele eller ta kontakt med oss sånn at vi kan prøve å finne en løsning sammen.
  6. Følg med på mobilbruken. Mobiltelefonen kan lett bli et pengesluk. I tillegg til selve abonnementet betaler du for app-nedlasting. Skjulte utgifter som abonnementer og netthandel er andre eksempler. Skaff en oversikt over hva mobilen koster deg, og følg med på regningene. Husk å sammenligne priser.
  7. Selg det du ikke trenger og kjøp brukt. Ta en ryddesjau i skuffer og skap. Alle har noe de ikke trenger mer, og her er det penger å tjene. Vil du ha noe nytt er det lurt å sjekke på for eksempel FINN.no og/eller Tise først. Det er masse penger å spare på å kjøpe sykkelen, sofaen eller utemøblene brukt.

Skulle du likevel havne hos oss er det viktig at du tar kontakt med oss så fort som mulig for å løse saken din. Vi vil gjerne hjelpe deg.

Du kan også logge deg inn på vår selvbetjeningsportal for å få full oversikt over dine saker.