COVID-19 

Les mer om hvordan du kan kontakte oss her.

Ikke blakk deg på «Black Friday»

Det florerer av tilbud under det som er årets viktigste dag for handelsnæringen: Black Friday.

Det florerer av tilbud under det som er årets viktigste dag for handelsnæringen: Black Friday. – Planlegg og sjekk priser i forkant, og unngå impulskjøp, anbefaler Lindorff-sjef Siv Hjellegjerde Martinsen og gir sine beste tips.

I den årlige julehandelsprognosen anslår Virke at norske butikker, både fysiske og nettbaserte, vil omsette for 15,5 milliarder kroner i år under «Black Week». Det vil utgjøre en økning på 1,5 milliarder kroner fra 2019.

– Mange butikker frister med tilbud, og det kan være penger å spare på å handle smart. Men sørg for at det er varer du faktisk trenger og har råd til, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff, Norges største inkassoselskap.

Hun har fem tips for handleuken:

  1. Planlegg hva du skal kjøpe i forkant
  2. Gjør prisundersøkelser for å være sikker på at det er et godt tilbud
  3. Kjøp varer du faktisk trenger og kommer til å bruke gjentatte ganger
  4. Unngå impulskjøp, og ikke la deg bli lurt til å kjøpe mer enn du skal ha
  5. Har du i utgangspunktet små marginer i hverdagen? Da er ikke dette tiden å pådra seg mer gjeld!

Handelen ser ut til å øke også i desember

Lindorffs tidligere undersøkelser har vist at flere enn én av tre bruker mer på julen enn de har råd til, mens én av fire bekymrer seg for om de i hele tatt har råd til å kjøpe julegaver.

– Det er bekymringsfullt når folk bruker mer enn de har råd til på julen. Vi har dessverre pleid å se konsekvensene av dette i form av en markant økning i inkassosaker i tiden etter nyttår, sier Hjellegjerde Martinsen.

Virke anslår at nordmenn kommer til å handle for 57 milliarder kroner i november og 63 milliarder i desember, en samlet økning på 10,5 prosent fra i fjor. Det betyr at i desember vil hver og en av oss bruke 11.760 kroner på julehandelen i år, mer enn 1100 kroner opp fra i fjor. Den kraftige økningen skyldes blant annet stengte grenser.