Derfor bør du ikke havne i et forhold med oss

Derfor bør du ikke havne i et forhold med oss

Noen forhold bør man prøve å unngå; et langvarig forhold med oss i Lindorff er ett av dem. Er du på vei inn i et forhold med oss? Her er 3 grunner til at du bør «sveipe til venstre».

Det blir dyrere enn det var i utgangspunktet

Hvis du ikke betaler regningene dine innen forfall, sender kreditor - altså den som har sendt deg regning - en purring eller et inkassovarsel. Hvis du fortsatt ikke betaler kobles for eksempel vi i Lindorff inn. Da får du en betalingsoppfordring.

Beløpet som blir sendt til inkasso øker og det legges stadig på renter ved for sen betaling. Derfor er det både viktig og lurt å betale regningene innen forfall. Da unngår du purregebyr. Det kan bli dyrt i lengden om du ikke betaler ned, men hvis det kniper kan du kontakte de du skylder penger og høre om dere kan komme frem til en avtale. Du risikerer også å få en betalingsanmerkning.

Skulle du likevel få et inkassovarsel er det viktig at du tar det på alvor. Betal ned hele eller ta kontakt med oss sånn at vi kan prøve å finne en løsning sammen.

Lurer du på hva som skjer i inkassoprosessen? Her finner du en detaljert oversikt.

Du kan få problemer med å få boliglån

Hvis du får et inkassovarsel er det viktig at du tar det på alvor. Hvis du drøyer for lenge med å betale et inkassokrav, øker sjansen for at du får betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning kan blant annet gjøre det vanskeligere for deg å få boliglån. En betalingsanmerkning står i 4 år, men hvis du ønsker å gjøre opp for deg, vil anmerkningen bli slettet med én gang hele kravet er innbetalt.

Har du en sak hos oss? Logg inn på vår selvbetjeningsportal og få oversikt

I verste fall; du blir tvunget til å tvangsselge ting du eier

Dersom du fortsetter å ikke betale går kravet ditt til rettslig inndrivelse, og det er da det virkelig kan bli alvorlig. Nå kan det som egentlig var en helt vanlig regning havne hos Forliksrådet. Dette er en lokal domstol som finnes i alle kommuner i Norge. Her blir det bestemt om du har plikt til å betale.

Hvis du fortsatt ikke betaler kan saken din bli sendt til namsmannen – det er ofte lensmannen der du bor. Namsmannen kan kreve det du skylder ved for eksempel å trekke deg i lønn eller tvangsselge ting du eier.

Har du fått et brev fra oss? Fortvil ikke. Her kan du lese hvordan du gjør det slutt med oss.