Disse appene kan gi deg bedre privatøkonomi

Disse appene kan gi deg bedre privatøkonomi

Det finnes en app for det meste, inkludert apper som hjelper deg å få oversikt over privatøkonomien din. Kanskje kan du til og med gjøre noen grep som gjør at du sparer penger? Her er noen apper du bør sjekke ut.

Budsjettet rett i lomma

De aller fleste banker i Norge tilbyr ulike oversiktspaneler eller tilbyr muligheten for å sette opp budsjett i sine nettbankløsninger. Dette er en fin mulighet til å sjekke om du prioriterer pengene dine riktig og hva du kanskje bruker unødvendig mye penger på. Mange har også gode mobilbanker som gir deg oversikt.

Det finnes et hav av ulike budsjettapper – både gratis og til en billig penge. Dersom du ønsker en sunn studentøkonomi kan det være verdt å sjekke ut LO Favør sin budsjett-app for studenter. Andre budsjettapper som DailyCost, Toshl og My Budget Book er også gode alternativer.

Money Saving Tips

Denne appen gir deg konkrete tips for å spare penger, tips til å forbedre økonomien og redusere gjeld. Her kan du lagre dine favorittips og dele med andre. Enten målet er å redusere gjeld, spare til noe helt konkret som drømmeferien eller få bedre økonomi, kan man finne mange gode tips i denne appen.

Appen finnes i Google Play.

Too Good to go

Med denne appen er du med på å redusere matsvinn ved å hjelpe butikker, hoteller, bakerier og restauranter med å selge overskuddsmaten deres rimelig rett før stengetid. Dette bra for miljøet, samfunnet og økonomien.

Finnes både for iOS og Android.

Prisjakt

Kanskje kjenner du allerede til nettsiden? Hvis du for eksempel står i en butikk og lurer på om en vare er ok på pris eller om du kan finne den billigere et annet sted er denne fin å ha på mobilen. Her kan du spare mye penger på sikt.

Prisjakt-appen finner du både i Apple store og Google Play

Vipps

De fleste nordmenn kjenner til ulike oppgjørsapper, men Vipps av DNB er kanskje den mest kjente. Her kan du både sende og motta penger, lage grupper for spleiselag og så videre. Mottakeren trenger ikke å ha bankkonto i DNB, men må være registrert hos Vipps for å motta pengene. Du trenger heller ikke kontonummeret til den du skal overføre penger til, det holder med telefonnummeret. Det koster ingenting å overføre, så lenge beløpet er under 5 000 kroner.

Hvis du ikke allerede har gjort det, sjekk ut Vipps her