Planleggingen som gir gode matopplevelser på reise

Planleggingen som gir gode matopplevelser på reise

Det er lett å havne i turistfeller når du er sulten. Med et par reisetips, kan du få gode matopplevelser uten turistpriser.

Hvem vil vel ikke prøve den beste gelatoen, pizzaen eller falafelen når vi er i utlandet? Realiteten er at de fleste av oss har endt opp med å ta et dårlig matvalg når det er magen som styrer og ikke hodet. Etter å ha sett x-antall turistattraksjoner, er det lett å ta turen innom den nærmeste restauranten rundt hjørnet, når sulten har tatt overhånd. Der finner du sjelden en matopplevelse å skrive hjem om. Sjekk dermed spisesteder på forhånd, slik at du unngår irritasjonen over å ha brukt alt for mye penger på en “autentisk pasta” som smakte kjipere enn posepasten fra Toro.

Gjør research
Det er mye å hente ved å gjøre research på forhånd. De fleste av oss tenker at vi kan gjøre litt research på feriestedet, men veldig ofte resulterer det i oppbrukt data og et kart som ikke spiller helt på lag. Ingenting lager så laber stemning som kombinasjonen av dårlig 4G og en sulten horde av folk. Hold av litt tid til å google gode spisesteder og lese andres erfaringer. Tripadvisor er et godt utgangspunkt for å se hvilke alternativer som ligger i området, men ikke stol blindt på alle anmeldelsene.

Bruk sosiale medier

I tillegg til et google søk, kan man finne gode ideer til både turistattraksjoner og restauranttips på Pinterest. Der bugner det i tips og triks til de fleste feriedestinasjoner som kan komme godt med på reisen om du leser deg litt opp.  På Instagram hvor “camera eats first”, er det mye å hente av nye og trending restauranter. Finn matbloggere eller foodies som sjekker ut mat i området du skal reise til. Her kan du finne mye kult. Søk for eksempel på “Paris food” og naviger videre til hashtags som #parisfoodblogger. Finner du noe som ser interessant ut, bør du sjekke restaurantens instagramprofil om bloggeren har tagget det. Da kan du undersøke hvordan maten på menyen ser ut. Har du ikke brukt lagrefunksjonen på Instagram enda? Da bør du begynne før du reiser. Skal du for eksempel til Paris, oppretter du en mappe hvor du lagrer Instagram innlegg av spisesteder du ønsker å prøve der.

Bruk lagre funksjonen på Instagram til å planlegge reisen

Lag en plan

Etter du har gjort research er det lurt å sette denne informasjonen i system. Lag en liste over hvilke steder som har fått gode anmeldelser og som ser ut til å ha god mat og del med reisefølget. For å slippe å gå på de samme smellene som alle andre turister, er det smart å koordinere spisestedene med aktivitetene dere skal på. Finn dermed ut hvilke spisesteder som er i nærheten av der dere skal, slik at når sulten melder sin ankomst vet du akkurat hvor du skal mette den. Et lurt tips er å lage et Google maps kart med oversikt over spisestedene på forhånd slik at det er lett å komme seg frem. Du kan også lage en liste over spisesteder i Tripadvisor. Har du funnet et skikkelig fint sted du vil prøve? Husk å reserver bord.

Bruk alternativer til restauranter

Pengene sitter gjerne litt løsere i lommeboka for folk flest når vi er på ferie og det er fort gjort å komme tilbake til en økonomisk blåmandag. Mat er kanskje den største utgiftsposten når vi reiser. Det er dermed mye å hente på å være litt bevisst. Leier du leilighet kan du lage gode måltider hjemme. Hva er vel mer autentisk enn å ta mathandel i en lokal matbutikk? Tar du i tillegg frokosten i leiligheten sparer du enda mer. Glem ikke alle de spennende take away stedene i utlandet hvor du kan få veldig gode matopplevelser til en veldig billig penge. Ofte så er det dyrere å spise middag på restauranter. Har du lyst å prøve et spisested, kan man spare penger på å heller spise en lunsj der. Det er som regel mye rimeligere og matopplevelsen er vel så god som en middag. 

Etter litt planlegging på forhånd får du forhåpentligvis noen gode matopplevelser du kan dele videre.